12345678

Szabadtéri színpad - Révfülöp

Építész:
  • Krizsán András okl. építészmérnök (MODUM Építésziroda Kft.) 
Építész munkatársak:
  • Litkey Csaba okl. építészmérnök
  • Szabó Dávid okl. építészmérnök
Statika:
  • Mózes László okl. építészmérnök (HAJDÚ-AKUSZTIK Kft.)
Épületgépészet:
  • Rosza Csaba okl. épületgépész (PUMPERO Bt.)
Elektromos:
  • Kovács Zsuzsa okl. villamosmérnök (QUALIKO Kft.)
Kertészet:
  • Balogh Andrea (4D Tájépítésziroda Kft.)
  • Majoros Csaba (4D Tájépítésziroda Kft.)
Megbízó:
  • Révfülöp Polgármesteri Hivatal

Tervezés: 2007


Révfülöp településnek, mint minden Balaton parti településnek kiemelt jelentőségű turisztikai helyszíne a Balaton-part, hiszen a látogatók, nyaralók, vitorlázók, horgászok és helyi lakosok egyaránt a partot látogatják leggyakrabban. A projektterület közepén helyezkedik el a hajóállomás és a vitorlás kikötő, ezért a fejlesztések érintik az utazó közönséget és vitorlázókat is. A hajóállomás körül, annak vonzáskörzetében több kereskedelmi, vendéglátó-ipari egység épült, melyek szintén a projektterületen találhatóak és itt található a település könyvtára is. Ezen a turisztikailag frekventált területen, található továbbá a focipálya, ami 150 méterre fekszik a hajóállomástól, ahol a múltban több nagyszabású rendezvény is otthonra talált. A projekt terület része még a hajóállomástól nyugatra levő park és rózsakert.

Az önkormányzat a turisztikailag frekventált helyszínt, úgy kívánja fejleszteni, hogy az a nagyközség turisztikai arculatát minőségileg javítsa, ami turisztikai vonzerejét fokozza, valamint a helyi lakosságnak és az üdülőtulajdonosoknak komfortérzetét növelje.

A fejlesztés átgondolt, egy vonzóbb települési megjelenésre, a hagyományokra és a tudatos turisztikai termékfejlesztésekre épít, mely végeredményében többletjövedelmet biztosít a településen élők számára. Az átgondolt, megtervezett, rendszerszemléletű termékfejlesztés a lakosság véleményét, észrevételét és a vállalkozók kéréseit figyelembe véve lett kialakítva, kidolgozva.

A településnek az idegenforgalom szempontjából kiemelt prioritással rendelkező Halász utcai központi részét kívánatos, egy olyan látványelemekben gazdag korzó létrehozása, amely az üdülőhely egyik legfontosabb részévé teszi, összekapcsolva a múlt tradicionális vonásait a jelen szórakoztatási lehetőségeivel. A megjelölt terület egyúttal a nyári nagyrendezvények színtere is. Szükséges, az idegenforgalmi program kínálat megfelelő és méltó környezeti keretbe történő foglalása.

A projektterületen több projektelem fejlesztése, felújítása, építése és átépítése valósul meg, ezért a fejlesztés komplex fejlesztés. Ez a település vízparti központja, itt van a hajóállomás és több kereskedelmi, valamint vendéglátó-ipariszolgáltatást nyújtó egység. Minden itt lakó és ide látogató megfordul a promenád területén.
A projektterülethez tartozik a focipálya, ahol több a település életében meghatározó kulturális esemény, valamint sportesemény is megrendezésre került. Például bázisául szolgál a Balatont átúszóknak. A focipálya és környezetének fejlesztése ezért indokolt. A pálya mellett szabadtéri színpad épül, mely kulturális események kínálatával várja a kikapcsolódni és szórakozni vágyókat.
 
 
Modum Építésziroda kft. 1147 Budapest, Czobor utca 60/b telefon / fax : 06 (1) 220 - 0677 e-mail: modumkft@gmail.com